daenemark dk Service Fagordsleksikon

Fagordsleksikon

A B C D E F G
H I J K L M N
O P Q R S T U
V W X Y Z
O2

O2, eller ilt, er en gas uden farve og lugt, og som ikke kan smages. Luften indeholder ca. 21% ilt. Ilt er nødvendig i en forbrændingsproces.

O2-regulering (iltstyring)

Forbrændingen overvåges ved hjælp af en O2-sensor eller en elektrode. Ved uregelmæssigheder bliver grundindstillingerne omgående efterreguleret. Dette bidrager til at reducere emissionerne og at opretholde en høj forbrændingskvalitet og effektivitet. På store brændere opnåes et lavere brændstofforbrug og dermed lavere omkostninger til brændstof ved anvendelse af O2-regulering. Bemærk at en O2-sensor anvendes til O2-regulering på brændere med høj ydelse, hvorimod der på kondenserende WTC-kedler anvendes en ioniseringselektrode (SCOT) i lighed med en Lambda-sonde i en bilmotor.

Olieforvarmer

En olieforvarmer er en indretning til forbedring af oliens viskositet. Olien bliver mere tyndtflydende ved opvarmning. Processen anvendes f.eks. ved fyring med fuelolie, eftersom denne olies viskositet ikke er velegnet til trykforstøvning gennem brænderdyserne. Forvarmning af gasolie sker også på mindre brændere som f.eks. WL5-purflam®-brænderen for at opnå problemfri forstøvning af olien efter en længere driftsafbrydelse eller ved lavere omgivelsestemperaturer. Fordelene er et lavere brændselsflow, en forbedret forbrænding med lavere emisssionsværdier og forbedrede startforhold.

Ønsker du personlig rådgivning fra en Weishaupt medarbejder?