daenemark dk Presse Fagpresse 2012 Splitvarmepumper til opvarmning og køling (7 og 11 kW)

Splitvarmepumper til opvarmning og køling (7 og 11 kW)

Den nye Weishaupt splitvarmepumpe er et fremtidssikret og økonomisk varmeanlæg, som tilmed kan give køling i de varme sommermåneder.

Fagpresse

01/04 2012

Splitvarmepumper til opvarmning og køling (7 og 11 kW)

Den nye Weishaupt splitvarmepumpe er et fremtidssikret og økonomisk varmeanlæg, som tilmed kan give køling i de varme sommermåneder.

Splitvarmepumper består af en ude- og en indedel (hydraulisk enhed). Udedelen er forsynet med en fordamper og en kompressor. I indedelen (hydraulisk enhed) findes kondensatoren.

Uanset om varmepumpen alene anvendes til opvarmning eller også til køling, er Weishaupt splitvarmepumper både egnede til nybyggeri og til energioptimering.

Udedelen kan opstilles i haven eller fastgøres på husmuren. Den er udstyret med en fordamper, som afgiver temperaturen fra udeluften til arbejdsmediet. Den dobbelte rullestempelkompressor øger temperaturen, og arbejdsmediet overføres til indedelen via en kølemiddelledning.

Indedelen (hydraulisk enhed) sørger for at fordele varmen til opvarmning af bolig eller til brugsvand. Det kompakte vægskab indeholder både kondensator, pumper og styring.

Opdelingen i en ude- og en indedel giver flere fordele:

  • Lave omkostninger for indvinding af luft som varmekilde.
  • Da der anvendes små rørdiametre, bliver der også kun boret mindre huller gennem væggen.
  • På grund af det begrænsede pladsbehov kan opstillingsstedet vælges meget fleksibelt.
  • Mulighed for montering på husmuren ved hjælp af vægkonsol.

Weishaupt splitvarmepumper egner sig også til køling i de varme sommermåneder. Under køledrift fungerer varmepumpen omvendt. Splitvarmepumpen trækker i stedet varmen ud af huset via gulvvarme- eller radiatorvarmesystemet. Køledrift er mulig fra 0 til + 46 °C.

 

AnlægEnergieffektivitetsklasse*
WWP L 7 AERS A / A+
WWP L 11 AERS A+ / A+
WWP L 15 ARS A+ / A++

*I henhold til EU-forordning nr. 811/2013 energieffektivitet ved rumopvarmning afhængigt af årstiden ved gennemsnitlige klimaforhold, drift ved lav- (35°C)/middeltemperatur (55°C)

Splitvarmepumpe
Splitvarmepumpe
Snittegning af en 11 kW-udedel.
Billede kan printes (1.0 MB)
Splitvarmepumpe
Splitvarmepumpe
Snittegning af indedelen (hydraulisk enhed).
Billede kan printes (912.3 KB)

Ønsker du personlig rådgivning fra en Weishaupt medarbejder?